Zadovoljna
Zadovoljna

BUDITE OPREZNI: Evo na što trebate paziti kad plaćate PayPalom

761

Brzo plaćanje je moguće putem putem usluga online plaćanja. PayPal je jedan od najpopularnijih servisa za online plaćanje.

Između ostalog, korisnici cijene sigurnost koju usluga nudi za online transakcije.

No, upravo taj osjećaj sigurnosti iskorištavaju prevaranti, upozoravaju iz Centra za savjetovanje korisnika PayPala.

Korisnici Interneta obavijestili su centar za savjetovanje potrošača putem e-pošte tražeći od njih da izbrišu sumnjivu transakciju.

Račun je uključen u e-mail. Od trgovca elektronikom “Alternate” navodno je terećeno oko 695 eura, a kao adresa za dostavu naveden je poštanski sandučić u Kazahstanu.

PayPal je pokrenuo blokadu računa zbog navodne sumnjive transakcije.

Usluga online plaćanja PayPal: Link vodi na lažnu početnu stranicu

Centar za savjetovanje korisnika u njemačkoj Saveznoj zemlji Schleswig-Holsteina opisuje jedan način prijevare uz pomoć usluke “izbriši transakcije”.

– Korisnici uplatu mogu otkazati pomoću priloženog gumba „Izbriši transakcije“.

Naravno, ovo služi samo kao izlika za presretanje osobnih podataka kao što su lozinke.

Ako kliknete na poveznicu, bit ćete preusmjereni na lažnu PayPal stranicu koja želi provjeriti vaše podatke za prijavu.

Na taj način prevaranti pokušavaju dobiti prijavna imena i lozinke žrtava, piše centar za savjetovanje korisnika u njemačkoj Saveznoj zemlji Schleswig-Holsteina.

Savjetodavni centar za korisnike savjetuje: Ako dobijete takav e-mail ili nešto slično, prije svega trebate ostati mirni.

Ni u kojem slučaju ne smijete kliknuti na poveznicu u sumnjivoj e-pošti, već se prvo prijavite na PayPal na uobičajen način. Tako je lako razjasniti postoji li nešto u e-poruci.

Ako se pokaže da je e-mail prijevara, odmah ga izbrišite ili proslijedite na e-mail adresu “spoof@paypal.com”. PayPal će se tada sam pobrinuti za prevaru.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst