Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

BOLNICE SU VEĆ PREOPTEREĆENE: Liječnici pozivaju na zabranu petardi u novogodišnjoj noći

0

Liječnici u Njemačkoj pozivaju na zabranu petardi u novogodišnjoj noći jer su bolnice već preopterećene pacijentima.

Upravo u vrijeme početka prodaje pirotehnike, liječnici, policija i borci za prava životinja pozivaju na strogu zabranu petardi u novogodišnjoj noći.

Na početku prodaje pirotehnike, Njemačka pomoć za zaštitu okoliša (DUH) upozorava na brojne žrtve i izniman pritisak na hitne službe, klinike i liječnike u novogodišnjoj noći.

Zajedno sa Savezom njemačkog liječničkog zbora, policijskim sindikatom i 20 drugih udruga, organizacija za zaštitu okoliša i životinja, poziva saveznu ministricu unutarnjih poslova Nancy Faeser da uvede “kočnicu za hitne slučajeve petarde”, tj. kratkoročnu, odmah važeću zabranu uporabe petardi i raketa.

Pozadina su ekstremni događaji u proteklih nekoliko godina. Vlada je već najavila zabranu ispaljivanja petardi tijekom vrhunca pandemije koronavirusa kako liječnici i klinike ne bi bili preopterećeni brojnim pacijentima, od kojih su neki teško ozlijeđeni, u novogodišnjoj noći.

Institut Robert Koch također je upozorio na širenje uzročnika gripe koji dovodi do teških bolesti. Istovremeno, nakon ozbiljnih prošlogodišnjih nereda, policija i vatrogasci pripremaju se za opasne situacije i mnogo više ozlijeđenih.

Savezna ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser do sada nije poduzela nikakve mjere za zaštitu okoliša, hitnih službi ili stanovništva.

Prema anketama, većina stanovništva također podržava zabranu petardi. Otvoreno pismo Nancy Faeser već je potpisano više od 180.000 puta.

Comments are closed.