Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

BEZ OBZIRA NA POVOLJNU CIJENU: Ove nekretnine u Njemačkoj nitko ne želi kupiti, ni iznajmiti

130

U Njemačkoj su stanovi za prodaju i iznajmljivanje skupi i sve rjeđi. No, unatoč tome, mnogi nikada ne bi ušli u stan ili kuću u kojoj je počinjeno ubojstvo, objavio je u srijedu internetski portal Kleinazeigen, javlja dpa.

Pozivajući se na istraživanje koje je naručio YouGov institut, portal navodi da bi se u takav stan uselilo 40 posto ispitanika, a za 16 posto je ključno da se zločin dogodio davno.

Više od trećine, 37 posto, nikada se ne bi preselilo u područje gdje je netko jednom ubijen, dok nešto manje od četvrtine, 23 posto, kaže da to nije sigurno.

Institut je anketirao 2051 osobu iz reprezentativnog uzorka za Njemačku.

Među njima 32 posto je sigurno da bi se iselili iz stana kada bi zamišljali da je u njemu počinjeno ubojstvo, a njih 15 posto bez obzira na to kada se to dogodilo, dok bi se 17 posto odlučilo prema tome koliko je vremena prošlo. od tad.

Više od dvije petine, 43 posto, inzistira da ni pod kojim uvjetima ne bi iselili iz svog stana.

Na pitanje bi li po povoljnijoj cijeni kupili nekretninu s krvavom poviješću, potvrdno je odgovorilo 40 posto, a među njima znatno više muškaraca nego žena: 53 naspram 28 posto.

Inače, nekretnine koje su poprište nasilnog zločina često su povoljnije za prodaju ili najam.

– U stručnim krugovima govorimo o umanjenju vrijednosti koje, ovisno o vrsti, stupnju nasilja i proteklom vremenu, umanjuje vrijednost stana između 10 i praktički 100 posto – rekao je Michael Schick, direktor istoimene berlinske agencije za nekretnine.

Kuća “Rotenburškog kanibala” Armina Meiwesa pokazuje koliko kriminal odbija ljude od kriminalom umrljanih nekretnina.

Njegovu kuću, ni nakon drastičnog sniženja, godinama nitko nije htio kupiti, sve dok u travnju nije konačno izgorjela.

Meiwes je 2001. ubio internetskog poznanika, raskomadao ga i pojeo dijelove tijela. Krajem sljedeće godine uhićen je i služi doživotnu robiju u Kasselu.

Comments are closed.