Zadovoljna
Zadovoljna

ALDI, REWE, LIDL: Poznato koje će namirnice poskupjeti na jesen

891

Uskoro će u Njemačkoj započeti pregovori o tržišnim uvjetima između proizvođača i trgovaca kao što su Aldi, Lidl, Rewe i ostali. To bi moglo značiti veće cijene za potrošače.

Ne samo da rastu cijene energije u Njemačkoj, rastu i cijene namirnica u supermarketima i diskontima.

Na jesen će se ponovno održati godišnji pregovori između proizvođača i tvrtki kao što su Aldi, Lidl, Rewe, Edeka i ostali.

To bi moglo značiti veće cijene za potrošače, jer neki proizvođači već vrše pritisak na trgovce, prenose njemački mediji.

Američki proizvođač pića The Coca-Cola Company želi povećati svoje cijene od 1. rujna. Sve korekcije cijena obično su se do sada vršile u studenom.

Prema informacijama njemačkih medija, prema novom cjeniku, boca Cole ili Fante od 1,25 litara u supermarketu će koštati 1,29 eura.

Boce trenutno u prosjeku koštaju 1,19 eura, a ponekad i 88 centi ako su na akciji.

Gotovo da nema proizvođača koji ne želi povećati cijene. “Iza kulisa, supermarketi i diskonti pripremaju se za pregovore o teškim uvjetima na jesen”, pišu njemački mediji.

Prema medijima planirane su korekcije cijena za ove namirnice:

čokolada
pekmez
sokovi
gotova jela
čips
kava

Navode kako će poskupjeti proizvodi brendova kao što su Milka, Nutella, Zentis i Kinder.

Još se ne može predvidjeti kako će se cijene razvijati u sljedećim mjesecima.

“Uglavnom, cijene se formiraju tijekom godišnjih pregovora o uvjetima između trgovaca i proizvođača”, kažu ekonomski stručnjaci, te ističu kako se “proizvođač koji u svom asortimanu ima artikle popularnih marki može sam nametnuti”.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst