Zadovoljna
Zadovoljna

ALDI POVUKAO NESVAKIDAŠNJI POTEZ: Evo što više nećete moći kupiti u ovom trgovačkom lancu

659

U Švicarskoj diskont Aldi na policama trgovina više nema voća i povrća koje se mora dopremiti zrakoplovom. Kakvo je stanje u Njemačkoj po tom pitanju?

Potrošači su navikli tijekom godine imati sve proizvode dostupne na policama trgovina, bilo da se radi o voću ili o povrću.

Papaju, mango i mnogo drugo voće moguće je kupiti gotovo svakodnevno, no pitanje je hoće li to biti dostupno i u budućnosti.

Aldi je u Švicarskoj odlučio kako od početka godine neće prodavati tzv. leteće voće u Švicarskoj čime namjerava uštedjeti oko 5.000 tona CO2.

Smatraju kako imaju dovoljan asortiman voća i povrća, bez voća koje je potrebno dovesti zrakoplovima. Mnogi se pitaju kakvo je stanje u Njemačkoj?

Aldi Nord povukao isti potez kao i u Švicarskoj

Aldi Nord je u Njemačkoj potvrdio medijima kako će procedura biti ista kao u Švicarskoj.

“Za Aldi Nord, mogu vam reći da također ne nudimo više leteće voće i povrće“, rekao je glasnogovornik trgovačkog lanca.

Aldi Süd također će se pokušati suzdržati od “letećeg voća.”

“S vrlo malim brojem artikala trenutno nije moguće bez zračnog prijevoza dostaviti voće zbog visokih standarda kvalitete.

Osim toga, Aldi Süd kontinuirano provjerava je li moguće pronaći alternative zračnom prijevozu uz zadržavanje iste kvalitete proizvoda”, objašnjava glasnogovornica tvrtke.

Što je zapravo “leteće voće”?

Voće koje je prevezeno zrakoplovom od područja uzgoja do potrošača naziva se “leteće voće”.

Budući da je vrijeme prijevoza zrakoplovom kratko, plodovi se mogu brati kada su zreli i posebno su ukusni.

Usporedbe radi: mnoge vrste egzotičnog voća beru se nezrele i prevoze brodovima u rashlađenom stanju. Nakon dolaska na odredište još moraju dozreti.

Ovako voće se relativno brzo kvari, ali mu se kvaliteta može znatno povećati brzim transportom. Tu spadaju liči, papaja, banane, ananas i mango.

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst