Zadovoljna
Ženski portal

Ako budete jeli MED S CIMETOM svakog dana, evo šta će biti s vašim ZDRAVLJEM

1,354

Malo je poznato koliko su med i cimet blagotvorni za naš organizam. Saznajte u kojim razmerama treba da kombinujete ove sastojke da biste dobili lijek za određene bolesti.

Kombinujući med i cimet na pravi način, dobijamo veoma snažan lijek, koji nije baš tako poznat u savremenom svijetu, ali čini čuda protiv raznih bolesti.

Ova kombinacija sprečava srčane bolesti, u krajnjoj liniji štiti odinfarkta, snižava holesterol, olakšava disanje pri fizičkom naporu i jača srce. Jedina hrana na svijetu koja nema rok trajanja je med.

Mnogim poznatim farmaceutskim kompanijama ne sviđa se činjenica da med u kombinaciji s cimetom liječi razne bolesti i ima veliki uticaj na ljudsko tijelo.

Upala bešike

Ako želite da se oslobodite ove neprijatne bolesti, možete to da učinite s dvije kašičice cimeta i jednom kašikom meda pomješanim u čaši mlake vode. Ova kombinacija uspješno uništava bakterije u bešici.

Bolesti srca

Napravite kremastu mješavinu od pola kašičice cimeta i jedne kašičice meda. Uzmite ovu mješavinu svakog jutra. Ova kombinacija sprečava srčani udar, smanjuje holesterol i jača srce.

Prehlada

Oslobodite se prehlade sa malo cimeta i jednom kašikom toplog meda. Konzumirajte ovu kombinaciju tri dana, i ne samo da će vas osloboditi od ove dosadne bolesti, nego će vam i pročistiti sinuse.

Artritis

Ako patite od ove bolesti treba da konzumirate napitak od dvije kašičice meda sa jednom kašičicom cimeta u šolji tople vode, svaki dan. Piće treba da se konzumira ujutru i uveče.

Holesterol

Za ovaj napitak biće potrebno tri kašičice cimeta i dvije kašike meda. Dobro ih izmješajte u pola litre vode i pijte tokom dana. Ovaj napitak je vrlo koristan za one koji pate od visokog holesterola.

Comments
Loading...

Kliknite na sliku a zatim se vratite na tekst