Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

5G MREŽA U NJEMAČKOJ: Gotovo je svi Nijemci imaju – evo za što je najviše koriste

185

Gotovo svi Nijemci imaju pristup mobilnim mrežama 5G, a najviše ih koriste za gledanje nogometnih utakmica, pokazali su statistički podaci mrežnih operatora, javlja HINA.

Pristup mreži 5G ima više od 95 posto stanovništva Njemačke, prema izvješću Deutsche Telekoma, Telefónice i Vodafonea, što je rezultiralo i skokom podatkovnog prometa.

Telefonica (O2) zadržala je prvo mjesto s prometom u razdoblju od siječnja do studenog od 4.3 mlrd. gigabajta.

Slijedi Deutsche Telekom s gotovo 2.7 milijardi gigabajta, za 10 posto više nego u istom razdoblju 2022., a na trećem Vodafone s više od 2.4 milijarde gigabajta i povećanjem za 34 posto.

Najviše ih koriste za gledanje nogometnih utakmica

Gledanje nogometnih utakmica postalo je glavni motiv za upotrebu mobilnih mreža, uz sedam od 10 najviših vrijednosti prijenosa podataka zabilježenih tijekom utakmica Lige prvaka u kojima su igrali njemački timovi, izvijestila je Telefónica.

Na drugom su mjestu po prometu praznici i nedjelje kada su korisnici gledali televizijske emisije u “udarnim” terminima.

Najniže vrijednosti zabilježene su pak na Uskrs kada su mnogi građani provodili vrijeme na otvorenom, odloživši mobitele.

Operatori očekuju znatno snažniju potražnju u budućnosti zahvaljujući umjetnoj inteligenciji.

Aplikacije bazirane na umjetnoj inteligenciji koriste “oblak”, što iziskuje veliku brzinu prijenosa, objašnjava izvršni direktor O2 Telefónica Markus Haas, a “5G to omogućuje svima”, naglašava.

Comments are closed.