Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

25-godišnjak kojeg je 19-godišnjakinja vezala lisicama za krevet i zapalila stan je podigao metalni dio kreveta i bježao preko balkona

151

Policija je objavila nove informacije o mladiću kojeg je 19-godišnja partnerica u četvrtak lisicama zavezala za krevet, zapalila njihov stan u Dresdenu i pobjegla.

Napad se dogodio u četvrti Striesen. Mladić je državljanin Tunisa, a njegova djevojka Nancy S. je Nijemcima. Par zajedno ima dijete koje nije bilo u stanu u trenutku požara-

-Oko 8:43 sati u četvrtak, vatrogasci su pozvani zbog požara u stanu u Gabelsbergerstraße. Požar je izbio u zgradi u kojoj žive primatelji socijalne pomoći. Požar su prvi primijetili radnici na cesti i alarmirali stanare, vatrogasnu jedinicu, priopćila je policija.

Par je s djetetom živio na trećem katu stambene zgrade. Što se dogodilo jutro i noć prije požara potpuno je nejasno. O detaljima istražitelji šute.

Jedno je sigurno: kada je požar izbio, muškarac je bio lisicama vezan za metalni dio kreveta. Kako bi pobjegao od plamena, podigao je metalni dio svog kreveta i izašao na balkon na trećem katu, uspio je osloboditi jednu ruku,a potom je u strahu od smrti skočio na balkon kat niže.

Mladića su vatrogasci spasili s teškim ozljedama, a zatim su ga prevezli u bolnicu.

Nancy S. je pobjegla iz kuće nakon što je požar podmetnut. Policija je tragala za mladom majkom i njezinim djetetom, istražitelji su pronašli oko podneva i potom su ispitali 19-godišnjakinju. Dijete navodno nije bilo u stanu kada je izbio požar.

U petak ujutro Nancy S. je izvedena pred suca okružnog suda u Dresdenu i odvedena u ženski zatvor u Chemnitzu.

Susjedi su kazali kako je djevojka već ranije nanosila ozljede 25-godišnjaku, ali on ju je uvijek primao natrag u stan.

Mlada žena poznata je policiji. Protiv nje je već bilo nekoliko obustavljenih maloljetničkih postupaka, među ostalim i zbog sitnih kaznenih djela. Krađa, pronevjera, utaja karata. Prema informacijama BILD-a, par se navodno posvađao oko skrbništva nad djetetom.

Stambena zgrada, u kojoj se nalaze brojni namješteni privremeni stanovi za ured socijalne skrbi, sada je neuseljiva. Svi su stanari smješteni u zamjenske stanove. Treći kat je zacrnjen od čađe, a vrata stana bračnog para zakovana su daskama.

Istrage K11 (Inspektorat za život i zdravlje) su u tijeku. Još uvijek se moraju razjasniti brojna pitanja. Zašto je čovjek dopustio da ga partnerica lisicama veže za krevet? Što se točno dogodilo?

Comments are closed.