Publisher Theme
Art is not a luxury, but a necessity.

180 POLICAJACA OPKOLILO PARK: Svjedok vidio muškarca kako pokušava oteti djevojčicu, djevojčica pobjegla, muškarac krenuo za njom

249

Od ponedjeljka ujutro 180 policajaca u parku u dresdenskoj četvrti Prohlis traži sumnjivog muškarca i djevojčicu koju je navodno pokušao oteti.

Prolaznik je primijetio muškarca koji je nosio crnu zaštitnu masku kako oko 8.40 sati pokušava uhvatiti djevojčicu u blizini autobusne postaje na uglu ulica Dohnaer i Gamigstraße

– Prolaznik je primijetio kako djevojčicu maltretira nepoznati muškarac u blizini Gamigstraße. U početku je držao djevojčicu, ali se ona uspjela otrgnuti i pobjeći. Muškarac ju je slijedio, rekao je glasnogovornik policije Marko Laske (49).

Policija je poslala velik broj policije u Prohlis i pretražila mjesto zločina.

– U isto vrijeme, dužnosnici su pitali škole je li dijete nestalo. Do sada nije bilo prijave nestale osobe.Ali to ništa ne znači. Možda se izostanak djeteta još nije primijetio, rekao je Laske u jutarnjim satima.

Policija vrlo ozbiljno pristupa slučaju tim više što je u petak muškarac odjeven u tamnu odjeću pokušao odvući učenicu u grmlje na putu kući na šumskoj stazi između Selgrosa i Autolanda (samo nekoliko stotina metara od mjesta zločina u ponedjeljak).

Kao i u ovom slučaju, kaže se da je nosio crnu masku. Prema priopćenju policije ta dva mjesta udaljena su samo 200 metara.

Park dvorca Prohliser na istoku Dresdena koji stanovnici nazivaju samo “Wäldchen”, nalazi se u blizini 121. srednje škole “Johann Georg Palitzsch”.

Policajci koriste psa tragača za pretragu okolnih ulica i češljanje šume. Nad područjem kruži policijski helikopter.

I u petak pokušaj otmice

Djevojčica Ema (12) u petak je pobjegla muškarcu jer je intervenirao dosad nepoznati svjedok. Emmina majka rekla je za BILD: – Odmah smo podnijeli prijavu.

Moja kćer je policiji opisala počinitelja koji je nosio tamnu odjeću i bio je svijetle puti. Smrdio je na znoj i nosio je crnu korona masku.

Glasnogovornik policije je potvrdio da je u oba slučaja opis počinitelja sličan.

– U oba slučaja počinitelji su opisani kao visoki oko 185 cm i odjeveni u crno. U tom kontekstu, intenzivno se ispituje veza između ta dva pokušaja otmice, rekao je glasnogovornik policije.

U oba slučaja policija traga za svjedocima. Svjedoci mogu zvati na broj 0351/483 22 33!

Comments are closed.